Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycel wieprzowy ala holstein

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznyclw wieprzowe 4 szt.
kapary 2 łyż
wędzony łosoś 4 plastry
filet z sardeli 4 małe
buraki czerwone ze słoika 22 dag.
masło 4 dag
kawior 2 łyżeczki
jajko 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórki 8 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sznycel wieprzowy ala holstein

Kapary osączyć z zalewy.Plasterki łososia zwinąć w rulonik.Korniszony nacisnąć i ułożyć w wachlarz.Filety z sardeli osuszyć.Buraki osączyć z zalewy,pokroić w plasterki.Sznycle umyć,osuszyć.Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć na nim sznycle po 4min.z każdej strony,po przewróceniu na drugą stronę posypać solą i pieprzem.Na rozgrzany tłuszcz wbić jajka,smażyć tak długo aż się zetną,po usmażeniu posolić.Sznycle ułożyć na półmisku,na nich ułożyć jajka sadzone i posypać kaparami.Całość ozdobić rulonikami z łososia,filetami z sardeli,korniszonami,kawiorem i burakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak