Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle krówkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle
cukier 2 szklanki
mleko 2 szklanki
masło lub margaryna 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle krówkowe

Cukier, mleko i margarynę umieścić w garnku, wymieszać i gotować na małym ogniu cały czas mieszając, aż do momentu uzyskania masy krówkowej.
Położyć na stole wyłożonym papierem jeden wafel, wylać na niego porcję masy krówkowej, rozsmarować, przykryć drugim waflem i cznność powtarzać aż do wyczerpania wafli i masy.
Na górę wafli kładziemy dużą deskę do krojenie bądź inną rzecz, która dobrze je przygniecie.
Jak wafle przestygną i trochę przeschną kroimy na dowolne części.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewa19a 16.05.2011 17:04
super
marchewka 10.04.2011 23:46
dawno nie jadłam :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak