Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z kurkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dkg fasolki szparagowej zielonej 25
dkg fasolki szparagowej żółtej 25
dkg świeżych kurek 25
ząbki czosnku 1-2
łyżki masła 2
łyżeczki suszonej macierzanki (ew. tymianku) 1/2
łyżeczki mąki ziemniaczanej 1/2
sól, pieprz mielony, odrobina cukru do smaku:

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z kurkami

Fasolkę opłukać, przyciąć końcówki, ugotować na półmiękko w osolonym i lekko posłodzonym wrzątku, odcedzić, pociąć strąki na mniejsze kawałki. Kurki oczyścić, opłukać osuszyć. W rondlu rozgrzać masło, zeszklić na nim posiekaną cebulkę, dodać kurki, posiekany czosnek, macierzankę i rozmaryn, dusić pod przykryciem 10-15 min.. Następnie dodać fasolkę, wymieszać, poddusić jeszcze chwilę aby zmiękła. Mąkę rozprowadzić w kilku łyżkach zimnej wody, dodać do potrawy, zagotować mieszając, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podawać na gorąco jako samodzielne danie albo dodatek do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 01.04.2012 21:19
musi być pyszne
Misia90 06.08.2011 05:53
fajne
Marysia 06.08.2011 05:38
fajne
Karolina69 06.08.2011 05:31
fajne
cukiereczek 11.05.2011 09:02
pycha
Monika168 14.11.2010 18:17
wygląda pysznie
anna186 30.09.2010 11:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak