Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z dzika duszona

3.0
(19)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka
olej
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Papryka słodka mielona Prymat
cebula
czosnek
ocet balsamiczny
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z dzika duszona

Mięso oczyścić, nakłuć, aby smaki weszły w każdy zakamarek.
Posypać solą, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem wyciśniętym przez praskę oraz obłożyć kilkoma listkami laurowymi, platerkami cebuli oraz ziarenkami ziela angielskiego i jałowca. Zalać marynatą przygotowaną z oleju i odrobiny octu balsamicznego. rzykryć i odstawić na noc w chłodne miejsce.
Następnego dnia mięsko oczyścić z ziarenek, cebulki i listków. rozgrzać patelnię, mięso obsmażyć z każdej strony, przełożyć do garnka z wodą + wszystkie składniki marynaty ( ale bez przesady z olejem).
Dusić pod przykryciem do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak