Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina z kaszy krakowskiej z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 4 szklanki
kaszy krakowskiej szklanka
jaja 4
masła 3 łyżki
rodzynek 3 łyzki
sok dowolny
otarta z połowy cytryny skórka

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina z kaszy krakowskiej z rodzynkami

Gotować kaszę w mleku z masłem (2,5 łyżki) przez 30-40 minut. Ostudzić. Utrzeć białko z cukrem, dodając po trochu kaszę, potem skórkę z cytryny i rodzynki. Ubić sztywną pianę z białek, dodać do kaszy. Przełożyć kaszę do naczynia do zapiekania wysmarowanego pozostałym masłem. Zapiekać, aż wierzch lekko sie ozłoci.
Podawać leguminę polaną sokiem.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 27.06.2011 16:42
brzmi nie apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak