Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaczka imbirowo-sojowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z piersi kaczki 35 dag
sól
masło 1 łyżka
imbir świeży 2-3 cm
sos sojowy ciemny 4 łyżki
dymki 2 szt.
miód 1 łyżeczka
kiełki rzodkiewki 3-4 łyżki
pieczywa tostowego 4 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: kaczka imbirowo-sojowa

Filet umyj, wytrzyj. Skórę ponacinaj w krateczkę. Posyp solą i pieprzem. Imbir obierz, posiekaj, natrzyj mięso. Dymki oczyść, pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej masło, ułóż filet skórą do dołu. Smaż 5 minut. Odwróć, zmniejsz płomień i smaż 2-3 minuty.
Mięso umieść w żaroodpornym naczyniu. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piecz 15 minut.
Gotowy filet potnij w cienkie plasterki, złóż na pół. Umieść na kromkach pieczywa. Posyp dymką i kiełkami. polej sosem sojowym wymieszanym z miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 25.05.2012 21:52
nigdy nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak