Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galantyna z kaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1 szt.
mięso z kurczaka 20 dag
chałka 10 dag
rodzynki 10 dag
chrzan 5 dag
masło 5 dag
śliwki 5 dag
jajko 2
sól
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie żelatyny
bulion drobiowy

Przepis i sposób przygotowania na: galantyna z kaczki

Tuszkę rozetnij, usuń kości, szyję i skrzydełka. Chałkę namocz w mleku, zmiel z mięsem z kurczaka. Dołóż żółtka, chrzan, rodzynki i śliwki. Dopraw. Połącz z pianą z białek. Rozsmaruj na mięsie.
Płat mięsa z farszem zroluj. Owiń ściereczką posmarowaną masłem, obwiąż bawełnianą nitką (jak baleron). Gotuj w posolonej wodzie 50 minut. Żelatynę rozpuść według przepisu na opakowaniu. Żelatynę dodaj do bulionu.
Usuń ściereczkę, roladę pokrój w plasterki. Ułóż na półmisku. Udekoruj. Zalej przygotowaną galaretkę. Odstaw do zastygniecia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 20.07.2012 12:31
extra!!!
Neetka90 20.07.2012 12:31
extra!!!
Neetka90 20.07.2012 12:31
extra!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak