Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szchab srodkowy 4 kotlety
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 g
mąka 100 g
jajko 2
mleko 1 łyżka
olej 1 łyżka
masło 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy

Cienko rozbite kotlety dopraw i przygotuj 3 miski. Do jednej dodaj mąkę, do drugiej jajka, mleko i łyżke oleju. Roztrzep. Do trzeciej wsyp bułkę tartą. Mieso obtocz w mące i w jajka. Obocz w misce z bułką. Do rozgrzanego oleju dodaj masło. Uloz koltety. Smażyć do zarumienienia się :]

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 06.12.2011 14:39
uwielbiam schaboszczaki
Adamorek 18.04.2011 02:44
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak