Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowe placki na tortile meksykańską

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka kukurydziana 100 g
mąka pszenna 50 g
sól 1 łyżeczka
woda 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: domowe placki na tortile meksykańską

Obie mąki oraz sól przesypujemy przez sitko, dodajemy wodę i zagniatamy ciasto. Formujemy kulki i rozwałkowujemy je na placki o średnicy 10-15 cm. Smażymy na rozgrzanej patelni teflonowej lub blasze, najlepiej bez tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak