Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa zimowa z miesem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
żeberka 300g
marchew 2
ziemniaki 4
udko 1
seler 1
kiełbasa 150g
kasza jęczmienna garśc
zioła suszone lub mrozone

Przepis i sposób przygotowania na: zupa zimowa z miesem

mieso gotowac z pokrajana w kostke wloszczyzna ok 1 godz,w 3-4 l wody, wyjac i obrac z kosci, po czym wrzucic z powrotem do zupy,dodac pokrajane w kostke ziemniaki i kasze i dalej gotowac ok.20 min.Pietruszke posiekac, a majeranek rozetrzec w dloniach do zupy.W osobnym garnku rozprowadzic w gotujacej wodzie serek na krem polaczyc z zupa doprawic sola i pieprzem do smaku.
Jesli za gęsta dolac wiecej wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak