Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 35 dag
jajko 6 sztuk
kakao 2 łyżeczki
cukier puder 30 dag
proszek do pieczenia 1 łyżka
jabłka 3 sztuki
masło 20 dag
rodzynki 2 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec

Mak zaparzamy i mielimy 2 razy. Cukier ucieramy z masłem, dodajemy po jednym żółtku i ciągle ucieramy. Dodaajemy po łyżce maku oraz proszek do pieczenia i kakao. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do ciasta razem z rodzynkami oraz pianą z białek. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto wlewamy na formę do pieczenia wyłożoną papierem i piec w temp. 180 stopniach, 40 min. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 07.10.2011 20:56
uwielbiam taki
Justyna Jussstiii 11.09.2011 08:02
super polecam
Ewa95 01.09.2011 19:38
jaki fajny!:)
Marta98 25.01.2011 20:33
lubie takie ciasta
gottrina 31.12.2010 10:15
Super az mam ochote zrobic makowca bo go bardzo lubie
goofy9 10.12.2010 13:18
polecam, jest naprawę świetny :)
Milena15 10.12.2010 01:29
super pomysł na makowca:)
Joanna120 08.12.2010 16:41
smaczne ciacho
matii6 08.12.2010 15:26
wygląda bardzo smakowicie
anja3107 08.12.2010 14:57
uwielbiam makowca
Justyna70 07.12.2010 17:48
fajny :)
iwa643 07.12.2010 07:11
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak