Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni jak ruskie pierogi

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1/2 kg
ser biały 20 dag
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
margaryna 2 łyżki
masło 1/2 kostki
sól do smaku
cannelloni 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni jak ruskie pierogi

Farsz
Ziemniaki z serem skręcić przez maszynkę ,cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na margarynie,czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać . Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku .
Makaron lekko obgotować i jak będzie prawie miękki odcedzić , przelać zimną wodą .Obgotowany makaron nadziewać farszem i ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać stopionym masłem . Zapiekać około 15 min w gorącym piekarniku(naczynie ma być przykryte )
Przed podaniem można polać usmażoną cebulką , zimne odgrzewamy na patelni są równie smaczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 24.07.2012 07:36
smaczne
jogobella23 22.02.2012 17:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak