Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka kalafiorowo-drobiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
filet z kurczaka podwójny 1 sztuka
curry
sól
pieprz
cebula 1 sztuka
marchew 2 sztuki
olej do smażenia
papryka żółta 1/2 sztuka
ryż

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka kalafiorowo-drobiowa

Marchew, cebulę kroimy w plasterki, mięso w kostkę, paprykę w paseczki. Całość podduszamy na oleju, doprawiamy. Kalafior gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut. Kalafior dodajemy do pozostałych składników, dodajemy curry i dusimy jeszcze około 10-15 minut. Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak