Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kaczki w curry i tymianku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś kaczki 1
olej z pestek winogron 4 łyżki
curry 2 łyżeczki
tymianek
Sól ziołowa jodowana Prymat
bulion drobiowy 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kaczki w curry i tymianku

Pierś nacinamy na krzyż od strony skórki i nacieramy solą ziołową oraz tymiankiem. Olej mieszamy z curry, wkładamy pierś dokładnie smarując marynatą i odstawiamy na 12h. Po 6h pierś przewracamy w marynacie. Na suchą rozgrzaną patelnię kładziemy pierś skórką do dołu i smażymy na małym ogniu. Gdy skórka się zarumieni przewracamy na drugą stronę, zalewamy bulionem i dusimy do momentu wyparowania bulionu. Kaczka ma delikatny smak. Wspaniale komponuje się z warzywami ugotowanymi na parze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 21.06.2011 22:55
pycha
Ania67 16.04.2011 12:37
apetyczna
Izabela/bella81 25.01.2011 11:30
pyszności
Adamorek 21.01.2011 23:35
ciekawe zestawienie
Joanna108
Joanna108 02.01.2011 10:43
Aromatyczne danie !
ElizaT 17.12.2010 08:14
no na prawdę pyszności !!!
Grażyna13 15.12.2010 10:03
Aż ślinka cieknie :)
MAR3STA 12.12.2010 18:04
ale smakowicie wygląda ta kaczuszka
ben-ka 08.12.2010 09:59
ale rozpieszczasz takimi przepisami:)
misia53 07.12.2010 16:40
W cuury , w ziołach wymieszane,kaczki piersi są wspaniale!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak