Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

morelowe z rumem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/3 szklanki
mąka 2,5 szklanki
jajko 5 sztuk
olej 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 mały
suszone morele 10 sztuk
rum 2 kieliszki
czkolada mleczna
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: morelowe z rumem

jajka ubijamy z cukrem dodajemy mąkę proszek do pieczenia olej i szklankę wody mieszamy morele kroimy w małą kostkę wsypujemy do ciasta wlewamy rum ciasto przekładamy do natłuszczonej formy pieczemy ok 35 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni studzimy dekorujemy rozpuszczoną czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak