Szaszłyki brzoskwionowe

Szaszłyki brzoskwionowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwini

    5
  • jabłka

    3
  • cukru

    5 łyżek
  • cynamonu

    2 łyżeczki
  • posiekanej świeżej miety

    łyżeczka
  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka podzielić na ósemki i po usunięciu gniazd nasiennych skropić sokiem z cytryny, a potem obtoczyć w cukrze. Brzoskwinie poprzecinać na pół, wyjąć pestki. Na krótkie szpadki nadziewać na przemian cząstki jabłek i połówki brzoskwiń. Posypać miętą i cynamonem. Piec na tackach grillowych przez 20 min.

Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

27.06.2011 16:42
brzoskwinie lubię :-)

Monika192

05.02.2011 12:49
mniam mniam

ewelinapac

08.11.2010 19:51
muszę wyprubować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat