Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe pikle

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek 1 kg
sól do smaku
woda 1 litr
ocet pół szklanki
marchewka 1
ziele angielskie do smaku
Gorczyca biała cała Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe pikle

Ogórki obrać, pokroić na wąskie słupki. Posypać obficie solą i pozostawić na noc.
Wodę rozmieszaj z octem oraz cukrem i doprowadź do zawrzenia. Ogórki poukładaj w słoikach. Dodaj umytą, obrana i pokrojoną w plasterki marchewkę. Do słoików włóż również parę ziaren pieprzu czarnego, parę liści ziela angielskiego i trochę gorczycy. Całość zalej przygotowana wcześniej zalewą.
Pasteryzuj przez 10 minut.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 07.11.2011 07:29
pycha
agata1722
agata1722 23.07.2011 18:20
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak