Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jagnięce z miętą i cytryną.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlet jagnięcy 12 szt.
szalotka 1 szt
czosnek 1 ząbek
świeża mięta 3 gałązki
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cytryna 1|2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jagnięce z miętą i cytryną.

Z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok.Szalotkę i czosnek posiekać.Gałązki mięty umyć,listki poodrywać od gałązek i pokroić,przygotowane składniki wymieszać z oliwą,marynatę doprawić pieprzem.Mięso dokładnie posmarować marynatą i ułożyć w płaskim naczyniu,przykryć i odstawić na 8 godzin w chłodne miejsce.Kotlety osączyć i piec na grillu 15 min smarując marynatą i obracając,przy końcu doprawić solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak