Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasztany w karmelu i smażone banany

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasztany jadalne 250 gr
cukier 4 łyżki
masło 2 łyżki
kiwi 1 szt
polewa czekoladowa 2-3 łyżki
banan 3 szt
spirytus 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasztany w karmelu i smażone banany

Kasztany namoczyć na kilka minut i obrać ze skorupki, ugotować we wrzątku ok 45 min.
przestudzić i obrać ze skórki po czym przeciąć każdy na 4 części.
Na patelni rozgrzać łyżkę masła i dodać cukier, lekko wysmażyć i dodać kasztany..
Mieszając prażyć kilka minut na koniec dodać alkohol i odparować.
Banany obrać przekroić wzdłuż. Na drugiej patelni rozgrzać masło położyć banany i przyrumienić z obu stron.
Podawać na gorąco .. Udekorować krążkami kiwi i polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 19.01.2014 23:41
trzeba się skusić
Goya 19.04.2012 15:11
super
Koper 06.09.2011 22:56
rewelacyjne :) kasztany robiłam tylko \"na słono\" do tej pory
angelika14 11.04.2011 21:12
z checią bym spróbowała
PaniMISIOWA 21.03.2011 17:17
wow! wykwintne danie! z checią bym spróbowała :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak