Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Siekane zrazy po diabelsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
bułka czerstwa 1 szt
filet śledziowy 1 duża szt
jajko 1 szt
cebula biała 1 szt
przyprawa do potraw Kucharek 1-2 łyżeczki
posiekana zielenina
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Siekane zrazy po diabelsku

Cebulękroimy w kostkę szklimy na łyżce tłuszczu. Bułkę namaczamy,a gdy napęcznieje odciskamy. Filet drobniutko siekamy. Do mięsa dodajemy uduszoną cebulę, pokruszoną namoczona bułkę, posiekaną zieleninę, jajko, przyprawę do dań Kucharek. Wyrabiamy na jednolitą masę. Z masy mięsnej formujemy niewielkie placuszki, na każdym kładziemy po łyżeczce posieanego śledzia, dokładnie zawijamy i formujemy zraziki. Obtaczamy w bułce tartej, smażymy na złoty kolor na gorącym tłuszczu. Następnie podlewamy 1-2 łyżkami wody, przykrywamy i dusimy jeszcze 10 min. Podajemy z kaszą gryczaną lub jaglaną oraz z suróweczką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 02.09.2011 17:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak