Szybki schab z patelni

Szybki schab z patelni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łyżki mąki

    2-4
  • łyżka suszonego tymianku (jeśli mamy świeży to jeszcze lepiej - będziemy go potrzebować trochę więcej)

    1
  • łyżeczka soli

    1
  • łyżeczki mielonego pieprzu

    1/2
  • łyżka masła

    1
  • kotlety schabowe

    5 (wieprzowy, 1-2 cm)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z solą, pieprzem i tymiankiem. Kotlety rozbić nieco tłuczkiem przez folię spożywczą, obtoczyć w mące z przyprawami. Kłaść na mocno rozgrzaną patelnię z tłuszczem (olej+masło), smażyć do zrumienienia z obu stron. Schab, aby pozostał soczysty, smaży się krótko. Można na koniec podlać nieco wodą albo białym winem i poddusić. Podawać z warzywami z wody albo surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmacznaPyza

18.10.2013 20:01
Smaczna_B, próbowałaś ? wątpię .... mam nadzieję, że to już wszystkie Twoje komentarze na dzisiaj - za wszystkie dziękuję, miło że do mnie zajrzałaś :)

Smaczna_B

18.10.2013 18:07
i co tu rewelacyjnego? szajs i tyle

rjustysia

04.12.2011 13:10
Rzeczywiście szybkie :) bardzo lubię taki schab :)

BozenA

25.08.2011 10:03
pycha

BozenA

25.08.2011 10:03
pycha

Misia90

05.08.2011 00:46
fajne

Marysia

05.08.2011 00:14
fajne

Karolina69

05.08.2011 00:07
fajne

IZABELA29

16.05.2011 10:42
smacznie choć u mnie wolą filet z kurczaka

pawel6

05.01.2011 12:48
Łatwe i smaczne...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat