Marchewka \"na krótko\"

Marchewka \"na krótko\"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kg marchwi

    0,5
  • płaskie łyżki masła

    2
  • łyżeczka cukru

    1
  • płaska , mała łyżeczka soli

    1
  • łyżeczka mąki

    1
  • posiekanego koperku do posypania

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę umyć, obrać, pokroić w m/w 1 cm kostkę. W rondelku rozpuścić masło, dodać marchewkę, cukier i sól, wlać ok. 100ml wody i dusić na małym ogniu, pod przykryciem aż będzie miękka. Mąkę rozrobić z 3-4 łyżkami zimnej wody i wlać do marchewki, zagotować. Podawać jako jarzynkę do mięs.

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnik

28.01.2012 22:05
mniam

Agnik

28.01.2012 22:05
mniam

Justyna Jussstiii

07.10.2011 08:30
super

Agnieszka/picola

08.08.2011 22:00
ciekawe

Misia90

05.08.2011 00:45
fajne

Marysia

05.08.2011 00:13
fajne

Karolina69

05.08.2011 00:06
fajne

jasiek

06.07.2011 22:24
zdrowe

gosia561

11.04.2011 13:56
nie przepadam za koperkiem do marchewki, wole do młodych ziemniaczków

Ewa104

06.08.2010 16:18
Uwielbiam takie marcheweczkę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat