Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
kapusta kiszona pół kg
kiełbasa parówkowa 1 laska
przecier pomidorowy 1 słoiczek
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka
boczek 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Główkę kapusty kroimy na drobno w paski i gotujemy wraz z kapustą kiszoną,do momentu aż kapusta zmięknie,miedzy czasie podsmażamy pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę i dodajemy do kapusty,rzucamy kostkę bulionową przyprawiamy,dodajemy przecier i dusimy chwilę całość na wolnym ogniu.podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 23.09.2012 18:58
To ci ambitny BIGOS parówki i słonina.A na okrasę kostka bulionowa.Chyba świąteczny, prawda? Gdyby pani kiedykolwiek widziała jak się bigos gotuje, wiedziałaby,że nigdy nie gotuje się razem kapusty białej i kiszonej, bo kwas spowoduje to,że biała nigdy nie zmięknie.Taaa podajemy... ale chyba nie mamy komu, bo wszyscy jeśli poznali ten przepis zwiali.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak