Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki z mozzarellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 60 dag
pomodory 4 szt
mozzarella 20 dag
cytryna 1 szt
czosnek 3 ząbki
oliwa 4 łyżki
sól, pieprz do smaku
pesto 3 łyżki
bazylia świeża 0,5 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki z mozzarellą

Polędwiczki umyć inatrzeć czosnkiem roztartym z solą i pesto. Odstawić na 10 min.Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy,zrumienić polędwiczki.Ostudzić,pokroić ukośnie w grube plastry.Plastry ulożyć w żaroodpornej formie.Posypać pieprzem i skórką otartąz cytryny,skropić wyciśniętym z niej sokiem.Na każdym ułożyć plaster pomidora,kilka listków bazylii i plaster mozzarelli.Skropić pozostałą oliwą ,zapiec okolo 15 min.w temp. 200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak