Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa zkurczaka i slodkiej kukurydzy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 1 puszka
rosół z kurczaka 1,5 litra
piersi z kurczaka 2 średnie piersi
młode kolby kukurydzy 12 szzt
sos sojowy 3 łyżki
sos chili 3 krople
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa zkurczaka i slodkiej kukurydzy

Kukurydzę z puszki zmielić za pomocą blendera razem z 100 ml. rosołu.Przesiać i przecisnąć puree z kukurydzy przez sito za pomocą pałki lub łyżki.Kurczaka pokroić na małe plasterki.Do garnka wlać pozostałą ilość rosołu i dodać kawałki kurczaka.Dodać puree z kukurydzy oraz małe kolby (mogą być ze słoika marynowane ,pamiętać trzeba żeby je przepłukać) Gotowaćokoło 15 min.Dodaćimbir pokroiony w zapałki,sos sojowy ,sos chilli.Dotować jeszcze przez około 10 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak