Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż z jabłkami i cynamonem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż
jabłka
cynamon
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: ryż z jabłkami i cynamonem

1. Ryż ugotować.
2. Jabłka obrać i pokroić w plasterki.
3. W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę ryżu, warstwę jabłek, posypać je cynamonem i cukrem. Na to kolejna warstwa ryżu i znowu jabłka cynamon i cukier. Przykryć wszystko ryżem.
4. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170stopni na ok. 30minut
5. Można podawać z dżemem. Najlepiej jeść na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak