Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Motyl z masą truskawkową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt z 5 jaj
masa
śmietana 30% 300 ml
galaretka truskawkowa 2 sztuki
woda 1 szklanka
Ozdoby:
lentilky
banan 1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Motyl z masą truskawkową

1. Upiec biszkopt. Po ostygnięciu wyciąć kztałt motyla, po czym przekroić wzdłuż
2. Przygotować masę: Galaretki rozpuścić w szklance wody, włożyć do lodówki. Ubić śmietanę a podczas ubijania wlewać powoli lekko zciętą galaretkę.
3. Masą przesmarować ciasto wzdłuż i na zewnątrz. Przyozdobic połówką banaba i lentilkami.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 18.03.2012 16:23
super
Faustyna 07.07.2011 09:28
Piękny, bo kolorowy:)
Faustyna 07.07.2011 09:28
Piękny, bo kolorowy:)
Izka192 05.06.2011 20:24
świetny pomysł:)
Elżbieta17 19.12.2010 16:07
Pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak