Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do makaronu - po włosku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
sól 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
pomidory 4 - 5 szt
cebula 1-2 szt
oliwa 3 łyżki
czosnek 1-2 ząbki
bazylia świeża 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do makaronu - po włosku

Mięso usmażyć, przyprawić do smaku, dodać warzywa, poddusić.

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, wyjąć pestki, pokroić w kawałeczki, dodać do mięsa i warzyw, dodać zmiażdżony czosnek, sól - podgotować.
Na koniec dodać posiekaną bazylię.

Całość wymieszać, polać makaron.
Do takiej porcji sosu należy ugotować ok. 500 g makaronu typu spaghetti bądź inną krótką formę makaronu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak