Ciasteczka francuskie z suszonymi morelami

Ciasteczka francuskie z suszonymi morelami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    28 dag
  • morele suszone

    2 łyzki
  • cukier puder

    1 łyzeczka
  • czekolada biała

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Morele kroimy w cienkie paseczki,
Na cieście rozsypujemy cukier i pocięte morele,
Zwijamy je z dwóch stron aż ruloniki się złączą,
Tniemy ciasto na jednocentymetowe kawałki,
Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku przez 20 min,
Czekoladę łamiemy na kostki wrzucamy do miseczki szklanej i rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej,
Ciasteczka moczymy w rozpuszczonej czekoladzie, czekamy aż polewa zastygnie

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat