Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka francuskie z suszonymi morelami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 28 dag
morele suszone 2 łyzki
cukier puder 1 łyzeczka
czekolada biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka francuskie z suszonymi morelami

Morele kroimy w cienkie paseczki,
Na cieście rozsypujemy cukier i pocięte morele,
Zwijamy je z dwóch stron aż ruloniki się złączą,
Tniemy ciasto na jednocentymetowe kawałki,
Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku przez 20 min,
Czekoladę łamiemy na kostki wrzucamy do miseczki szklanej i rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej,
Ciasteczka moczymy w rozpuszczonej czekoladzie, czekamy aż polewa zastygnie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak