Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łódeczki ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt
masło 20 dag
szczypiorek usiekany 1 łyżeczka
sól do smaku
koperek 1 łyżeczka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łódeczki ziemniaczane

Ziemniaki porzadnie umyc, wytrzec papierowym recznikiem. Rozlozyc na ruszcie piekarnika nagrzanego do 240 °C i piec ok. 45min. Przed wyjeciem sprawdzic czy dobrze sie upiekly. Ziemniakiprzekroić wzdłuż. Nastepnie lyzeczka wydrazyc z kazdej polowki miazsz, zostawiajac cienka warstwe przy łupinkach. Wydrazony miąższi rozgniesc widelcem, wymieszac z polowa masla i zieleniny, doprawic do smaku sola i pieprzem. Wstawic na kilka minut do nagrzanego piekarnika.
Przed podaniem oproszyc startym na wiorki pozostalym maslem i posypac zielenina.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 24.06.2013 12:38
jakie fajne :-)
marchewka 25.07.2011 23:40
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak