Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina na dziko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1 kg
boczek wędzony 5 plastrów
masło 1 kost.
wino czerwone wytrawne 1 szkl.
sól, pieprz
grzyby suszone 6 szt.
Owoc jałowca cały Prymat 6 szt.
cebula 1 szt.
marchew 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina na dziko

grzyby namoczyć w 1/2 szkl.wody,mięso opłukać,jałowieć zgnieść,mięso włożyć do brytwanny,polać połową roztopionego masła,oprószyć solą pieprzem,dodać jałowiec,obłożyć plastrami boczku,cebulę i mzrchew obrać,posiekać dodać do mięsa z namoczonymi grzybami,zalać winem,piec 1,1 godz.w temp.180st.w połowie pieczenia zdjąć boczekz mięsa i polać pozostałym masłem,gdy mięso będzie miękkie ,pokroić w plastry,podawać z sosem i małymi kluseczkami kładzionymi,zamiast surówki można podać owoce lub warzywa surowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek16 06.12.2010 11:06
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak