Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biały barszcz z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas 1 but.
bulion warzywny 1,5 l
wędzony boczek 25 dkg.
czosnek 2 ząbki
jajko 6 szt.
śmietana kwaśna 1 kub.
sól,pieprz,majeranek,liść laur

Przepis i sposób przygotowania na: biały barszcz z jajkiem

do garnka z wywarem włożyć suszone grzyby,liście laurowe i połowę boczku,gotować 25min.wyjąć boczek,cebulę i czosnek posiekać i usmażyć na oliwie,wlać do garnka,dodać zakwas,podsmażyć resztę boczku pokrojonego w kostkę,ugotowany i przestudzony boczek pokroić i włożyć do zupy razem ze skwareczkami przyprawić do smaku i wlać śmietanę mieszając by się nie zważyła,jajka ugotować i,podawać z przekrojonym jajkiem i grzankami razowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 09.11.2013 20:33
świetna zupa
caralajna 17.02.2013 08:00
fajna zupa, tradycyjna
Wafelek2601 17.09.2011 09:30
pycha
magduś83 09.06.2011 10:36
Zrobię dziś na obiad.
Kuchareczekjeden 13.04.2011 13:22
mój ulubiony!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak