Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 400 g
masło 1,5 kostki
cukier 400 g
proszek do pieczenia 2 łyżki
jajko 8 szt
rum 40 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Keks

Bakalie pokroić w kostkę i zalać rumem,masło utrzeć z cukem na puszystą masę.Do masy dodawać kolejno jajka i mąkę z proszkiem i dokładnie mieszając.Z rumu odsączyć bakalie i obtoczyć w mące i dodać do ciasta.
Wyłożyc ciasto do wczesniej wysmarowanej blaszki i piec około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 07.12.2010 12:21
czesto pieke
iga2 06.12.2010 12:54
keks moje ulubione ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak