Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa na żeberkach

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1/2 kg
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 6 szt
masło 3 łyżki
śmietana 1/2 opakowania
ogórki kiszone 6 szt
SÓL,PIEPRZ,KOPEREK do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa na żeberkach

Obrać włoszczyznę i ugotować razem z żeberkami do miękkości,pod koniec gotowania wrzucić ziemniaki.Ogórki starte na tarce poddusić na maśle,gdy ziemniaki bedą miekkie,wyjąc z wywaru mięso i warzywa, a dodać ogórki.
Na koniec gotowania zupę doprawić śmietaną i
posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 01.11.2011 21:57
super
iza15 08.12.2010 15:15
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak