Rydze marynowane

Rydze marynowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rydze

    1 kg
  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • cebula

    2 szt
  • ziele angielskie

    5-6 ziaren
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    5-6 ziaren
  • cukier

    3 ł.stołowe
  • czosnek

    3 zabki
  • woda

    2 szklanki
  • sól

    1 łyżeczka
  • liść laurowy

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Rydze gotujemy ok 15 minut w lekko osolonej wodzie odcedzamy. Cebule pokroić w plastry ugotować na półtwardo odcedzić. Cebule i grzyby układamy w słoiku na przemian. pozostałe składniki wlewamy do garnka i gotujemy około 25 minut po czym powstałą zalewę wlewamy do słoiczków. Słoiki zakręcamy i gotujemy ok 10 minut. Po zagotowaniu czekamy do ostygnięcia. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

01.10.2012 18:27
pycha

adam1f

28.02.2011 00:38
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat