Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z kurczaka faszerowana mięsem mielonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1,5 kg
Mój przepis na danie chińskie Prymat 1 opak.
mielone chude mięso 250 gram
ogórek konserwowy 1 szt
płaty papryki konserwowej 2 szt
przyprawa uniwersalna 2 łyzeczki
ser żółty 10 dag
sól do smaku
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z kurczaka faszerowana mięsem mielonym

kurczaka umyć i osuszyć ,odciąć skrzydła ,uda i szyjkę. przeciąć w wzdłuż kregoslupa,wyjąć wszystkie kości .Płat miesa lekko rozbić na trzeć solą,pieprzem ,przyprawa do kurczaka, posypać wegetą. Ogórek ,paprykę i ser pokroic w kostkę.
Mieso mielone połączyć z fixem ogórkiem papryka i serem, farszem posmarowac płat mięsa zwinąć w roladę spiąć wykałaczką lub obwiazać nitką . Włozyć w rękaw foliowy . Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika ,piec ok. 60 min

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.10.2012 16:50
świetnie musi smakować
Margo1 10.10.2012 16:50
świetnie musi smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak