Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowe serduszka- świąteczne ciastka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
cukier puder 150 g
sól szczypta
jajko 1 sztuka
masło 150 g
pomarańczowa marmolada 100 g
polewa czekoladowa 100 g
orzechy włoskie 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowe serduszka- świąteczne ciastka

Zagnieść ciasto z mąki, cukru, soli, cukru waniliowego, jajka i masła. Odstawić pod przykryciem w chłodne miejsce na około godzinę. Jeszcze raz szybko wyrobić i cienko rozwałkować. Wykroić 30 serduszek i upiec na posmarowanej tłuszczem blasze. Jeszcze ciepłe zdejmować nożem z blachy Sklejać po dwa marmoladą poma­rańczową. Gotową polewę czeko­ladową roztopić w garnku wsta­wionym do drugiego garnka z gorącą wodą. Serduszka smarować ciepłą polewą. Od czasu do czasu mieszać polewę lub podgrzać ją ponownie jeśli zacznie stygnąć. Na środek każdego serduszka z jeszcze ciepłą polewą wcisnąć deli­katnie połówkę orzecha włoskiego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 05.12.2010 21:27
To zdjęcie wygląda jak z skopiowane z gazety, wszystkie takie idealne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak