Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

świąteczne ruloniki z szynki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka w plasterkach 250 gram
sok pomarańczowy 2 łyżki
sól do smaku
gęsta śmietana 200 ml
seler 125 gram
majonez 2 łyżki
jabkła 250 gram
orzechy 2 rozdrobnione

Przepis i sposób przygotowania na: świąteczne ruloniki z szynki

Plasterki szynki rozłożyć na desecz­ce do krojenia, natrzeć sokiem po­marańczowym i oprószyć pieprzem. Śmietanę ubić na sztywno, posolić, dodać majonez i delikatnie wymie­szać. Seler i jabłka umyć i obrać, zetrzeć na tartce i dodać do śmie­tany. Następnie do śmietany dodać orze­chy i doprawić do smaku. Nadzienie rozprowadzić na plasterkach szynki i zawinąć. Ruloniki ułożyć na pół­misku, przykryć folią i odstawić w chłodne miejsce. Bezpośrednio przed podaniem przybrać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak