Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serkowa

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony 2 opakowania
mleko 1 1/2 szkl
wino białe wytrawne 1 kieliszek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat w/g uznania
natka pietruszki do smaku
grzanki 15 dkg
bulion 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serkowa

Serek topiony rozpuszczamy w zagotowanym bulionie z mlekem.Po zagotowaniu doprawiamy do smaku sola ,pieprzem i gałką muszkatołową i wlewamy wino mieszając ,dekorujemy zupę natką pietruszki i podajemy z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak