Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior gotowany na winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
wino białe 1 szklanka
bulion drobiowy 1 szklanka
sól, pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
masło trochę
parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior gotowany na winie

Kalafiora umyć i podzielić na różyczki. Cebulę pokroić w drobną kostkę i przysmażyć na patelni z dodatkiem masła. Do przygotowanej cebulki dodać różyczki kalafiora, wino. Przyprawić do smaku. Pod koniec duszenia wlać bulion i gotować jeszcze kilka minut. Przed podaniem posypać startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak