Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana dynia

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1
schab 50 dag
curry 1 łyżeczka
pieprz, sól
por 2
śmietana 22% 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana dynia

Z dyni wyciąć pestki odkroić ok 1/3 dyni, miąższ z dyni wrzuć na patelnię i lekko podsmaż. Pory natnij wzdłuż, pokrój w plasterki, wymieszaj z podsmażoną dynią. Przypraw solą, pieprzem, papryką i curry. Przełóż do garnka, dodaj pokrojony w kostkę schab, duś na małym ogniu, Przygotowany farsz wymieszaj ze śmietaną, zagotuj. Gotowy farsz przełóż do wydrążonej dyni, wsuń ją do piekarnika i piecz ok 10min w temperaturze 180st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 14.11.2011 11:35
uwielbiam dynię, ale w takim wydaniu nigdy jej nie jadłam
iza15 25.12.2010 21:34
moze byc dobre
magical66 24.12.2010 15:51
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak