Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
jajko 2 sztuki
cukier puder 1/2 szklanki
miód 150 g
cukier wanilinowy 1 sztuka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
masło 1/2 kostki
kremówka 500 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
sezam 100 g
kajmak 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Krówka

Składniki na ciasto zagnieść jednolitą masę.Podzielić na 2 równe części.Każdą rozwałkować i upiec osobno na wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszce (15 min w temp.200\"C).Placki ostudzić.Śmietanę ubić na puszystą masę.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić i zmiksować z ubitą śmietaną.Krem wyłożyć na placek przykryć drugim.Wierzch posmarować masą kajmakową.Posypać sezamem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 07.09.2011 00:14
ciekawe
jola1512 05.04.2011 09:21
bardzo lubię
ElizaT 04.04.2011 20:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak