Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree kalafiorowo – orzechowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
czosnek 2 zabki
orzechy 70 g
majonez 1 łyżka
jogurt 2 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Puree kalafiorowo – orzechowe

Umytego, podzielonego na różyczki kalafiora oraz obrane ząbki czosnku ugotować na parze (ok 25min). Orzeszki opiec na suchej patelni (to wydobędzie ich smak i zapach). W malakserze miksujemy orzechy, następnie dokładamy resztę składników i miksujemy na gładkie puree.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 21.09.2011 19:15
dziękuję
Smakosz6 21.09.2011 13:00
mniam
Grażyna13 29.07.2011 20:52
Super pomyssl :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak