Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciemny keks wegański

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
dwie łyżki kakao
pół szklanki mleka sojowego
woda gazowana 1/3 szklanki
pół łyżeczki cynamonu
dwie łyzeczki proszku do piecz
bakalie
imbir 1/2 łyżeczki
olej 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciemny keks wegański

Mąkę, cukier, kakao, przyprawy i proszek do pieczenia zmieszałam w misce. Dodawałam mieszając olej, mleko sojowe i wodę gazowaną. Na koniec dodałam bakalie.
Nie piekłam go w keksówce, bo bałam się, że wysokie ciasto pieczone bez jajek może się kruszyć przy krojeniu i rozłożyłam keks na dużej płaskiej blasze. Piekłam w 180 C około pół godziny. Dodatek wody gazowanej nadał ciastu puszystość.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 27.06.2012 13:57
pyszności; aż ślinka leci na takie ciasto:)
Ewa111 03.06.2011 21:20
takie inne ciasto,bardzo ciekawy przepis
m1monika 26.05.2011 15:06
pomysłowe;)
Ela15 07.05.2011 10:14
ciekawy przepis
jeta72 06.04.2011 20:33
Ciekawy;)
Dorota76 04.03.2011 09:50
świetny coś innego ale myślę ze pyszne będzie
kuklik 20.01.2011 12:18
ciekawe
4muffins 09.12.2010 20:06
lubie weganskie przepisy, kuzynka weganka bardzo sie ucieszy :)
Margo1 05.12.2010 20:42
smaczny jest na pewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak