Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt dla cukrzyków

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka 5 łyżek
proszek do pieczenia 0,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt dla cukrzyków

Z białek ubić na sztywno pianę. W oddzielnej misce umieścić żółtka, mąkę oraz proszek do pieczenia. Wymieszać, a następnie dodać ubitą pianę. 

Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem albo wyłożyć papierem do pieczenia. Biszkopt piec w temperaturze 180 stopni do tzw. suchego patyczka. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia 07.05.2023 11:17
Czy ta piana bez cukru utrzyma mąkę i żółtka?
Doradca Smaku 08.05.2023 09:40
Biszkopt z pewnością wyjdzie :)
Krzysztof42 25.06.2011 17:32
można by spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak