Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADKI INDYCZE W HERBACIE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 0,5 kg
olej do smażenia
mąka do obtoczenia mięsa
sól, pieprz
wykałaczki
ananas z puszki 1 szt.
herbata 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADKI INDYCZE W HERBACIE

Mięso opłukać, pokrajać w plastry, ananasy z puszki zmiksować razem z sokiem.
W niedużej misce zaparzyć bardzo mocną herbatę, dodać pure ananasowe, zalać mięso tą marynatą i odstawić na noc do lodówki.
Po wyjęciu plastry mięsa rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
Każdy plaster mięsa przełożyć kawałkiem świeżego ananasa i spiąć wykałaczką,
roladki obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym oleju, aż się zrumienią.
Ułożyć je w płaskim rondlu, podlać bulionem z kostki( 1/2 szklanki), dodać połowę marynaty i dusić aż mięso będzie miękkie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak