Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ziemniaczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6
mąka pszenna
mąka żytnia
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ziemniaczane

1. Ziemniaki zetrzeć na najmniejszych oczkach tarki i odcisnąć z nich sok. Dodać do nich sól i następnie tyle samo mąki pszennej co żytniej. Ciasto powinno być dostatecznie twarde i nie lepić się do rąk.
2. Następnie układamy je na desce, maczamy łyżkę w gorącej wodzie (osolonej i z dodatkiem oliwy, aby kluski się nie sklejały) i wrzucamy kluski do wody.
Gotujemy aż wypłyną swobodnie na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 03.06.2011 10:04
super
ada12302 11.12.2010 23:38
coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak