Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki ryżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron ryżowy 20 dag
gotowany kurczak 20 dag
sos sojowy 2 łyżki
cebulki 3
czosnek 1
marchew
sól
składnik niedostępny 12

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki ryżowe

Farsz: Makaron ugotować, cebulę i czosnek posiekać, ogórki pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce, kurczaka rozdrobnić. Makaron, warzywa i mięso wymieszać, przyprawić sosem sojowym i solą. Blaty ryżowe skropić wrzątkiem, wyłożyć na każdy po 2 łyżki farszu, zwinąć w rulon. Wrzucić na głęboką patelnię lub wok i smażyć do lekkiego zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 15.05.2011 10:10
rewelacja
iga2 30.12.2010 23:00
fajne
magical66 24.12.2010 15:48
moga smakowac
iza15 13.12.2010 10:20
moga byc smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak