Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z orzechów

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 2,5 szklanki
jajko 5
cukier puder 3/4 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
polewa czekoladowa
płatki migdałowe do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z orzechów

1. Orzechy kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z bułką tart ą. Żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy do niej orzechy. Białka ubijamy na pianę i dodajemy do ciasta . Wszystko mieszamy delikatnie i wlewamy do wysmarowanej tłuszczem formy.
2. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok 20 min (aż się zarumieni wierzch ciasta).
3. Polewamy polewa i dekorujemy płatkami migdałowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak