Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny bigos

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
kapusta kiszona 1 kg
żeberka wieprzowe 1 pasek
kiełbasa 1/2 kg
koncentrat pomidorowy 1 słiczek
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ziele angielskie 4 szt
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny bigos

Nastawiamy wodę i dodajemy do niej żeberka. Gdy będą na wpół miękkie dodajemy posztakowaną świeżą kapustę. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem. Po około 40 minutach dodajemy kiszoną kapustę i przyprawę do bigosu. Gotujemy kolejne 30 minut i dodajemy drobno pokrojoną kiełbasę. Gotujemy jeszcze około 20 minut na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak